Samen wonen / leven / werken

Wij zijn een hechte community. We leven, wonen, en werken intensief samen. Wij besteden ongeveer 1/3 van onze tijd aan het onderhouden & hoeden van deze prachtige plek. Naast onze community en biologische groente tuin, dragen we gezamenlijk ook zorg voor een kleinschalige retreat centrum & natuurcamping. De inkomsten hieruit worden geinvesteerd in het onderhouden van de gebouwen en gronden, en in het gezond houden van de vereniging en community. Het stelt ons ook in staat om de woonkosten laag te kunnen houden. 

  • We voelen ons verbonden met missie, visie en kernwaarden van de community. We streven ernaar deze te belichamen uit te dragen.
  • We dragen gezamenijk bij aan de woonkosten. Deze bedragen 300,- euro per maand. Hiermee creëren we financiële stabiliteit voor de vereniging en woongroep.
  • Daarnaast leggen we 100 euro per maand in voor eten, drinken en huishoudelijke artikelen voor het woongedeelte. Dit wordt betaald vanuit een aparte gezamenlijke rekening
  • We nemen actief deel aan de community, met een natuurlijke balans tussen werk, privé en community activiteiten. We dragen zelf verantwoordelijkheid voor die balans

Bewoners gezocht

Kennismakings procedure voor nieuwe bewoners

Omdat we zo intensief met elkaar samen leven hebben we ook een kennismakings procedure voor potentiele bewoners. Na een eerste kennismaking volgt er bij een wederzijdse klik een kennismakingsweek van 1 a 2 weken. Je kan dan meedraaien met de community.
Is deze positief voor beide partijen dan volgt er een proefperiode van 3 maanden. Na deze 3 maanden beslissen we samen of we dit avontuur met elkaar aangaan. Na een woonperiode van een jaar kan je ook lid worden van de vereniging. 

Woon en werkruimtes

Vlierhof biedt woon- en werkruimte ter beschikking aan haar leden en of bewoners*. 
Er zijn twee woonboerderijen die in verschillende ruimtes zijn opgedeeld. Van woon- en slaapkamers tot een gedeelde keuken, lounge en eetkamer. Elke woonlaag heeft een eigen douche en toilet. De woonruimtes/kamers variëren van grootte en worden naar behoefte en beschikbaarheid verdeeld.

Daarnaast is er een 3 ha tuin, met biologische moestuin en kas, keuken, werkplaats, seminar huis, atelier, is er een retreat centrum en zijn er workshop/sessie ruimtes. Het retreat centrum, sessie ruimtes en werkplekken kunnen in overleg gebruikt worden voor werkzaamheden die in lijn liggen met de missie en visie van Vlierhof.  

(*
LET OP: er is geen extra ruimte op ons terrein voor eigen woonwagens, yurts, pipowagens of chalets.)