Met als thema “Dankbaarheid”

Van vrijdag 24 september tot en met zondag 26 september organiseren we weer een 3 daags Vrijwilligers Retraite op Vlierhof (net over de grens bij Millingen aan de Rijn). Samen in verbondenheid met voldoende afwisseling in arbeid en verbinding gaan we aan de slag met een paar mooie klussen.

 • Wij ontvangen jullie op vrijdagochtend met een aankomst tussen 10:00 en 13:00 uur zodat je lekker kan landen in ons lustoord.
 • Om 13:00 uur zullen we dankbaar gebruik maken van een heerlijke gezamenlijke lunch van eigen land.
 • Waarna we om 14:00 uur een openingsceremonie zullen houden.

In de vorige retraite hebben we het schrijvershuisje en het prieeltje de aandacht gegeven, met een meer dan schitterend resultaat. Hiermee hebben we voor dit weekend nog immer een klus te doen aan het Lotushuis en het Dreamhouse.

We hebben een paar mooie klussen voor dit weekend bedacht:

 • Het Lotushuis heeft liefde en aandacht nodig om weer te schitteren. Dit door middel van schuren en schilderen van de buitenkant. Tevens heeft een van onze mooie spechten ook wat schade toegebracht en mag dit hersteld worden.
 • Het Dreamhouse mag zich verheugen op een nieuw terras aan de achterzijde en we gaan wat hout vervangen aan de dakgoten. Daarna gaan we dit Hobbithuisje voorzien van een mooi groen dakje.
 • Het Pluisje heeft de afgelopen periode dienst gedaan als onderkomen voor onze drie niet gesocialiseerde katten, deze hebben inmiddels een ander onderkomen. Maar ze hebben met z’n drieën wat rommel gemaakt en wij mogen dit achter hen opkuisen. Daarna gaan we in het Pluisje weer ‘gezellig’ maken, schilderen en inrichten.
 • Onze afvalplek verdient wat aandacht en wij staan hierbij open voor jouw inbreng. Hoe kunnen wij deze ruimte efficiënt gebruiken en netjes houden. Zodat wij nog beter kunnen blijven scheiden van afval.
 • In de (moestuin hebben we altijd handjes nodig. Er mag wat gewied worden, groene yoga gedaan worden d.m.w. oogsten, groenbemesters zaaien, snoeien, maaien en harken. Dus heerlijk met je voeten en handen in de aarde.
 • Wij koken uit eigen Demeter gecertificeerde tuin en voorzien jullie van drie heerlijke maaltijden per dag. Vind je het leuk om te koken wij horen dit graag vooraf, zodat we voor het koken al een indeling kunnen maken.

Wat vragen wij?
Handige handjes en/of groene vingers of twee linkerhanden en niet zulke groene vingers en een goed humeur of een niet zo goed humeur (wij vrolijken je wel op;).

Wat bieden wij?

Dit is ons vierde weekend in deze opzet en wij hebben gemerkt dat we meer bieden dan een weekendje helpen op onze community. Elke dag wordt verbonden geopend met een ceremonie, je kan elke ochtend heerlijk opladen met Yoga, we hebben een Cacao-ceremonie en een avond Ecstatic Dance. Vandaar dat we deze weekenden vanaf nu ons Vlierhof Vrijwilligers Retraite noemen.

Vandaar dat we deze weekenden vanaf nu ons Vlierhof Vrijwilligers Retraite noemen.
– 3 heerlijke voedzame maaltijden per dag afgewisseld met gezonde tussendoortjes
– Cacao-ceremonie
– Ecstatic Dance
– Deel Rondes
– Dagopening
– Elke ochtend Yoga
– Slotceremonie
– Sauna (zondag na afloop)
– Verbinding en samenwerking

 • Waar: Vlierhof Community te Kleve (net over de grens bij Millingen aan de Rijn)
 • Wanneer: Vrijdag 24 september aankomst tussen 10:00 en 13:00 uur Tot en met zondag 25 september ca. 17:00 uur (TIP wil je jouw verblijf verlengen dan is dat mogelijk, informeer naar de mogelijkheid).
 • Hoe: Je verblijft bij ons op onze mooie natuurcamping in eigen camper of in onze B&B of in een van onze gastenkamers.
 • Aanmelden: Dit kan door een mail te sturen naar Griet (griet@vlierhof.org)
 • Kosten: Wij vragen een bijdrage van € 89,00 p.p. voor dit weekend

Save the date: de volgend week (een 5 daagse in de schoolvakantie) staat gepland van 18 oktober t/m 22 oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

en_GBEnglish