De lessen starten weer in september  2018 . Zie hieronder voor alle info.  Neem bij belangstelling contact op met info@marjorieslooff.nl

Lessons start in september 2018. Please contact me if you need info in English. I am working on a english website. 

 

Ruimtelijk vormen

Van plan tot beeld, in deze lessen ga je aan de slag met jouw eigen vormentaal. Je maakt een portfolio, leert basisprincipes uit de vormenleer. Vanuit het gekozen concept wordt gekeken naar de mogelijkheden om het uit te voeren. Je kan ;afhankelijk van je vaardigheden met alle materialen aan de slag, dus steen, klei, was glas.

ben je geinteresseerd in deze cursus en beginnenr beeldbouwer, schrijf me dan een email. Het komend jaar ga ik geen losse groep starten maar individueel begeleiden op de zaterdagen.

Data:22 september,6,20, oktober,3,17 november, 1 ,15 december.

Van 10.00-17.00.

Kosten : 55,- per dag. Los inschrijven is mogelijk, Bij inschrijven voor alle dagen zijn de kosten 350,-

Het is mogelijk om mee te lunchen op de Vlierhof, tegen een bijdrage in de kosten.

Op deze dagen werk je zelfstanding, en als je hulp nodig hebt kan je kort begeleiding krijgen.

 

 

Modelboetseren. In 4 lessen. In de eerste les krijg je uitleg over het menselijk lichaam, de verhoudingen van de lichaamsdelen tov elkaar. Ook gaan we kijken hoe je spanning in een beeld krijgt, daar gebruik van lijnen en glooiingen. Het menselijk lichaam als landschap.

Er volgen dan wat oefeningen goed te kijken en te voelen. We werken met een naaktmodel.

In de andere lessen ga je al kijkend werken aan een eindproduct. We werken in klei of desgewenst was.

lesdata: op vrijdag avonden 5,12,19 en 26 oktober. Van 19.30-22.00

Kosten: 190,- incluseif materiaal.minimaal 6 deelenemers.

Siliconen mallen maken.

In een siliconenmal kan je diverse materialen gieten zoals gips, giethars en was. De mal maken is veel werk maar je kan hem daarna dan ook vele keren gebruiken. Een mooi ambachtelijk proces. Je gaat uit van een eigen bestaand beeld in steen, klei of was. Organische materialen invormen kan ook.

Gipsmallen leren maken is ook mogelijk.

Ben je geinteresseerd, neem dan per email  contact met me op. info@marjorieslooff.nl

Glasfusing

Glasfusing is de techniek van het (gedeeltelijk) versmelten van glas. Tijdens deze cursus ga je onder leiding van de docent een ruimtelijk ontwerp maken van keramiek; de mal. Je leert glassnijden en maakt een compositie van gekleurd glas. Het fusen van glas gebeurt in de oven. Eerst wordt het glas vlak aan elkaar gesmolten, vervolgens gaat het weer in de oven om in de mal te zakken.

Lesdata: 3 ,10,17 november, 1 december en een nader te bepalen ophaalmoment..

prijs: 120,- exclusief materiaal en stookkosten. Deze zijn rond de 25 euro afhankelijk van de grootte van het werkstuk. Minimaal 5 deelnemers.

Bronsgieten

Bronsgieten is een fascinerend proces om van dichtbij mee te maken, zowel de magie van het gesmolten metaal als de verrassing vanhoe het beeld uiteindelijk uit de mal komt.

De cursus is bedoeld voor mensen die graag eens een bronzen beeld maken, of dat al eerder hebben gedaan en er mee verder willen. Na het maken van een wasmodel, (dit kan je thuis doen, maar kan in overleg ook op de cursus) gaan we dit aankanalen en invormen.

De mal die je zo maakt wordt uitgestookt en weer volgegoten met brons.

Daarna volgt de klus van het uitkappen en afwerken.

Er zijn 5 lessen waarvan een de gietdag is. Er zijn vier 4 bijeenkomsten op zaterdagen van 10.00-13.00 en de gietdag, de tijden en datum hiervan zijn nog in overleg. Kosten indicatie 250,- ex materiaal.

Data: 29 september , 6, 20 oktober van  10.00 tot 13.00, volgende data en gietdag in overleg met de gieter, Daan van neervan van van Neerven ambachten.Minimaal 3 deelnemers.