Celebrating stillness and movement.

meditatieruimte7aDe retraite verwelkomt een ieder die op zoek is naar verstilling en bezinning en het verlangen hebben eigen (trans) persoonlijke processen te inspireren en te verdiepen, vanuit een betekenisvolle relatie tot zichzelf en tot de ander.

Authentic Movement is een eenvoudige en krachtige vorm waarbij de basis bestaat uit een mover en een witness. Het vereist geen techniek maar nieuwsgierigheid naar je innerlijke drijfveren en impulsen. Hierbij is je lichaam je gids en je leraar en vormt de brug tussen onbewuste en bewuste inhouden. Een zelfsturende en innemende dans naar een belichaamd bewustzijn.

Tijdens de retraite neem je de tijd en de rust om op te gaan in het moment, vanuit je eigen natuur en hartgeest, onbevangen en met compassie voor jezelf en de ander. Door afwisselend mover en witness te zijn word je uitgenodigd tot verkennen, ervaren en reflecteren in verbondenheid met je ziel en Zelf. Deze voedende en inspirerende reis neemt je mee in een speelse mix van beweging, lichaamswerk, beelden, stem, meditatie, geschreven en gesproken woord en dromen.

De retraite is geinspireerd door de werken van Carry van Bruggen en van Hannah Arendt over de relatie tussen individu en collectief, door Joke J. Hermsen waarbij Kairos als interne klok ons laat vertragen, en het gedachtegoed van Carl. G. Jung over actieve imaginatie, droomwerk en het collectief onbewuste. De retraite is geschikt voor een ieder die kennis wil maken met Authentic Movement of al ervaring met deze vorm hebben en persoonlijke en creatieve processen willen verdiepen en verbinden met een soulful body/mind. De retraite is ook geschikt voor degenen die andere vormen van Body-Mind-Soul werk beoefend hebben of over voldoende zelfreflectie beschikken en verlangen naar authenticiteit via movement in-depth.

Aanvang is 19 augustus met een avond maaltijd, afsluiting is op 23 augustus om 20:00 u.

Kosten zijn van 495 to 650 euro all incl.

We werken in een groep van maximaal 12 deelnemers.

De retraite wordt in het Engels-Nederlands gegeven.

Kijk voor meer informatie op www.lotzinmovement.nl of contact ingridbaart@planet.nl

De retraite wordt gegeven door Ingrid Baart. Ze is een facilitator en teacher in Authentic Movement sinds 2006 en heeft een Master in Dance Movement Therapy. Studeerde Jungiaanse psychologie en is een ervaren dans en yoga docente.