Vlierhof is een gezonde en ecologische woongemeenschap. Onze Community staat in het hart van onze visie en midden in de maatschappij. Het vormt de stabiele basis voor al onze activiteiten.
Ook hebben we een holistisch retreat centrum waar we ruimte bieden voor alle vormen van duurzaam, zelfvoorzienend en bewust leven, wonen en werken. Een inspirerende locatie waar onze gemeenschapsleden, Tribeleden, vrijwilligers en hartgedragen ondernemers zich welkom voelen.

Onze community-pijlers 

  • Vereniging: Vlierhof is een vereniging. Het dagelijkse bestuur ligt bij de bestuurs- en verenigingsleden
  • Vrijwilligers: Vlierhof is volop in in beweging en extra handjes zijn altijd welkom. We bieden een heerlijke plek waar men even kan zijn, verbinden en lekker in de natuur samenwerken.
  • Kennisdelen: Graag verbinden we met andere communities en laten we mensen kennis laten maken met onze community, visie en way of life
  • Wonen en werken: de verenigingsleden wordt woon- en werkruimte ter beschikking gesteld, voor werkzaamheden die in lijn liggen met de missie en visie
  • Ontwikkeling: Wij investeren in de (persoonlijke) ontwikkeling van het team en individuele leden, dmv opleidings- en scholingsbijdragen, uitwisseling etc.
  • Partners: Door actief de samenwerking aan te gaan met belangrijke partijen en partners creëren we een solide fundament voor onze activiteiten

We zijn een vereniging. De bestuursvorm is gebaseerd op sociocratische principes; we gaan uit van gelijkwaardigheid van individuen.

Het Vlierhof team bestaat uit leden. Zij hoeden deze plek en zijn verantwoordelijk voor de visie, strategie en het dagelijks bestuur.

Wij kunnen niet zonder onze Blijdragers. Je kunt als vrijwilliger persoonlijk het community-leven ervaren.