Ecologisch en holistisch ontwerpen
Op zoek naar een uitdagende en unieke cursus waarin je leert over alle aspecten van duurzaamheid?
Waar je een innerlijke reis aangeboden krijgt om zowel de sociale, culturele, ecologische en economische kanten van jouw ontwerp te onderzoeken. En je jouw eigen visie over duurzaamheid onderzoekt door middel van kritische vragen.

Tijdens de EDE kan je aan je eigen project werken. De cursus biedt handige hulpmiddelen om je project vorm en smaak te geven. Jouw ontwerp kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een ontwerp voor een duurzame woning of een CPO project. Een curriculum uitwerken voor duurzaamheidseducatie of scholingsprogramma. Of inspiratie voor een voedselbos of permacultuurtuin.

De EDE ontwerp cursus kan dit alles bieden!

De cursus wordt georganiseerd door GAIA Nederland in samenwerking met diverse trainers uit verschillende ecologische woon-, werk- en leefgemeenschappen. De theorie is gebaseerd op het 4D framewerk ontwikkeld door GAIA Education en het Global Ecovillage Network. Meer informatie: https://gaiaeducation.org, https://ecovillage.org. en www.dutch-ede.nl.

Kijk hier naar de korte introductiefilm met de belangrijkste informatie over de cursus of download de Flyer EDE 2018 en de EDE 2018 brochure_NL.

Op de Vlierhof kan je zowel het introductie weekend als ook het module “Sociale Dimensie” volgen.

 

18-21 october weekend Sociocratie en Sociale Aspecten op de Vlierhof
Aankomst donderdag 18 october 15-16:00u, begin programma 16:30u. Eind programma om 16u op zondag 21 october

Programma
Het programma van het weekend sociale dimensie zet zich samen uit de volgende thema’s:
Besluitsvorming: Inleiding tot de sociocratie, voorbeelden van sociocratische besluitvorming uit de woonwerkgemeenschap Vlierhof
Leadership: holistische organisatie en leadership met praktische voorbeelden uit de organisatie van de Vlierhof, tips en tricks voor de facilitatie van groepen
Gemeenschapsvorming: Verschillende methoden voor gemeenschapsvorming zoals sharing circles, trust building en compassionate communication

De focus tijdens het weekend is op ervaringsgerichte oefeningen. Een deel van het programma wordt ook gevormd in samenwerking met jullie als deelnemers, zodat jullie je vaardigheden en kunnen delen en leiderschap en faciliteren in de praktijk oefenen kunnen.

 

Over de trainers

Katrien woont en werkt sinds Februari 2017 op de Vlierhof. Ze heeft door dit werk veel ervaring opgedaan in sociocratische besluitvorming, self-management, leiderschap en gemeenschapsvorming. Verder heeft ze verschillende trainings gevolgd, onder andere in geweldloze communicatie, gemeenschapsvorming en facilitatie van groepen. Katrien is in Basel, Zwitserland geboren en opgegroeid, heeft daar sociologie en Engels gestudeerd en is dan op ontdekkingsreis gegaan. Door haar ervaring in Esalen, een woonwerkgemeenschap in California, is ze op zoek gegaan naar verdere ervaringen in gemeenschap en zo op de Vlierhof geland. Ze heeft 2017 de EDE in Nederland gevolgd. Nu kijkt ze er naar uit bij de EDE 2018 erbij te zijn en mee te creëren.

 

Prijs voor het weekend Sociocratie en Sociale Aspecten
(incl. accommodatie, eten en vergoeding)

  • Slaapzaal 214.50€
  • 4-persoons-kamer 222€
  • Enkele kamer 282€

 

Info en opgeven bij Henk 0031 61 253 1816 of mail info@gaia-nederland.nl

 

De EDE cursus wordt gedurende een half jaar op zes verschillende locaties gegeven in acht verschillende blokken. Je kunt de cursus in z’n geheel volgen of ervoor kiezen om alleen een aantal blokken mee te doen. Alleen als je minimaal 90% van alle verplichte onderdelen hebt gevolgd, is het behalen van een certificaat mogelijk.

Korting 20% voor studenten en voor deelnemers die min. 80% van alle EDE 2018 workshops volgen.