Nieuw Leven

Laad je eigen batterij weer op!

midweek van 20 t/m 24 juni

Je hebt het gevoel dat je meer in je mars hebt, je voelt je niet helemaal gelukkig, misschien heb je last van fysieke klachten, je wilt in beweging komen en vernieuwen. Of je wilt leren bijtanken als dat nodig is. We bieden in deze week een compleet aanbod waarin leren, voelen en doen samen gaan.

In deze Nieuw Leven week ben je welkom om samen te onderzoeken en samen te leren.  Laat je stimuleren door ontwikkelingen bij anderen en ondervind meerwaarde door elkaars inbreng. In deze midweek breid je je kennis en inzichten verder uit en verdiep je ze. Onder andere ervaar je hoe Touch of Matrix, intuïtief werk, Stembevrijding, Geweldloze Communicatie en Systemische Opstellingen  een positief effect hebben op lichaam en geest.

Door nog beter af te stemmen op je innerlijke GPS begeleid je jezelf naar een gezond en gelukkig leven. In deze midweek spreek je jouw zelf-helend vermogen aan en zet je eenvoudige en praktische oefeningen in om je energieker te voelen. Verfijnde vegetarische maaltijden met biologische ingrediënten brengen je nog dichter bij jezelf.

Laat je tijdens deze week in de watten leggen. De natuurlijke uitstraling van de ruimtes, de eerlijke maaltijden en de tuinen van de Vlierhof dragen bij aan jouw aangename verblijf. Wij bieden een uitnodigende bedding waarin jouw proces zich in deze week ontvouwen kan. Laad je eigen batterij weer op met tools die je dagelijks kunt inzetten. Je geeft een positieve impuls aan jezelf en daarmee aan je omgeving.

De follow-up bestaat uit een telefonisch gesprek na een week en een gezamenlijke bijeenkomst na vier weken. Deze is bedoeld om elkaars praktijkervaringen uit te wisselen, vragen te stellen en oefeningen bij te schaven.

Midweek programma van maandag t/m vrijdagmiddag
Ochtend: yoga, sharing, workshop
Middag:  rusttijd of individuele sessie, workshop
Avond:    ontspannende activiteit

Workshops
We spelen in op de energie die er ontstaat gedurende de week. Daardoor kan de invulling en volgorde van het programma aangepast worden. Onderdelen die we aanbieden:

Van overleven naar leven
Ons lichaam kent een natuurlijke reactie wanneer we geconfronteerd worden met een bedreigende situatie, acuut gevaar of stressfactoren, de stressrespons. Op dat moment veranderen onder andere onze hormoonspiegels en wordt onze suiker- en energieopslag verplaatst naar waar ze het meest nodig zijn op dat moment. Bij sommige mensen blijft de stressrespons echter actief, deze blijft aan staan, ook als het ‘gevaar’ inmiddels geweken is. Hier is het menselijk lichaam echter niet op gebouwd. De stressrespons onderdrukt namelijk het immuunsysteem.  Deze workshop is gericht op het stoppen van de stressrespons en het reguleren van de hormonale reactie van ons lichaam.

Free your mind
Overtuigingen geven richting aan je leven, je werkelijkheid wordt gecreëerd door overtuigingen die in je onderbewustzijn zijn opgeslagen.

Stembevrijding
Je maakt zelf klank van wat er in jou op dat moment leeft. Of het nu rust, vrolijkheid of spanning is, je krijgt een intense verbinding met jezelf en met anderen.  In het samen zingen wordt de eenheid nog sterker ervaren.

Geweldloze communicatie
Als iemand zich echt veilig voelt en contact kan maken met wat er in hem of haar leeft, gebeurt er iets wonderlijks. Geweldloze Communicatie helpt om de processen binnen in jezelf te exploreren.

Orgaanopstellingen
Met Systemische Opstellingen rond gezondheid, lichaam, organen, krijg je weer een heel andere verbinding met wat er in jou leeft.

Touch of Matrix
Tijdens de workshops Touch of Matrix leer je door middel van eenvoudige oefeningen een goede verbinding te maken met jouw harde schijf, wij noemen dat je Ware Ik. Dit is een intelligentie die we allemaal in ons hebben en je in staat stelt om je te verbinden met de informatie die jij nu nodig hebt. Je verstand wordt uitgeschakeld en je zal een Leegte ervaren, die erg belangrijk is bij deze methode. Het fijne en bijzondere is dat we de oorzaak van een klacht niet hoeven te weten. In zeer korte tijd zijn blokkades of oude thema’s eenvoudig te verwijderen van je harde schijf. Daardoor kom je steeds beter in balans, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Touch of Matrix is ontwikkeld door Gunther de Jong.

Intuïtief kleien
Met gesloten ogen je handen uitdrukking laten geven aan een stuk klei. Een eenvoudige, verstillende oefening met een verrassend resultaat. Wat zegt het aan jou en wat zegt het aan anderen?

Rituelen en de kracht van dankbaarheid
Als je eenvoudige helende rituelen inzet, werken die door via je onderbewuste. Energie volgt de intentie. Waar je je aandacht op richt, dat groeit. We gaan dieper in op datgene wat jou ondersteunt.

Voetwassing
Geniet van dit eeuwenoude ritueel waarin veel symboliek verscholen zit. Laat via je voeten oude ballast los en bereid ze voor op nieuw leven. Je voeten worden liefdevol gewassen en ontvangen een heerlijke intuïtieve massage met een bijzondere olie die je steviger laat aarden.

Wij staan voor je klaar!

Cecilia Magnus  o.a. Stembevrijding, Geweldloze Communicatie, Systemische Opstellingen

(1955) werkt met mensen door in de eerste plaats een veilige context te creëren waarin de natuurlijke processen zich kunnen voltooien.  Als iemand zich echt veilig voelt en contact kan maken met wat er in hem of haar leeft, gebeurt er iets wonderlijks.  Ze komt uit een bijzonder groot gezin, en groeide op met veel broers en zussen zonder ouders.  Zoals veel emotioneel verwaarloosde kinderen heeft dit mogelijk gemaakt dat haar sensitiviteit voor interactie tussen mensen bijzonder hoog ontwikkeld is, en is zij erin geslaagd om deze sensitiviteit als instrument te gebruiken in haar werk met anderen.  Ze heeft daarvoor vele leerscholen doorlopen, eerst en vooral de leerschool van het leven, die van NLP, die van Systemische Constellaties, die van Stembevrijding, en sinds 1 jaar ook die van de sensitieve coöperatieve geneeskunde.

cecilia gang

www.gemma.be

 

Joost van den Berg o.a. Touch of Matrix, individuele sessies

(1973) Past met veel enthousiasme de bewustzijnsmethode Touch of Matrix toe en geeft sessies en workshops op diverse locaties in Nederland. Hij heeft zijn kennis, ervaring en inspiratie opgedaan bij de top van Nederland en België op het gebied van energetisch- en systemisch werken. Heeft zelf de kracht van het zelf-helend vermogen ervaren en draagt vanuit deze eigen ervaring zijn kennis en inzichten graag over. Werkt vanuit eenvoud.

joost sepia
www.touchyourmatrix.nl

 

Orana Houben o.a. yoga, intuïtief kleien, rituelen, voetwassing

(1963) ondersteunt je om meer vanuit eigen kracht in het leven te staan. Ze werkt graag vanuit “het stille midden” en laat van daaruit antwoorden op vragen ontstaan. Ze voelt zich thuis in het werken met opstellingen, kunstzinnige werkvormen, de natuur, yoga, dans en energetisch werk. Rust, verdieping en enthousiasme kenmerken haar workshops.

oranahouben
www.krachtleven.com

 

Boudewijn Magnus   o.a.  individuele sessies

(1952) Van oorsprong fysiotherapeut, bekwaamde zich o.a. in diverse lichaamswerkmethoden. Van haptonomie, cranio sacraal therapie tot diepe weefselmassage. Geïntegreerd in Rebalancing. Uitgangspunt is steeds de eigen ontwikkeling; ont/wikkeling. Het doel is steeds om dat wat geblokkeerd is te helpen stromen als ondersteuning van  het zelf-genezend vermogen. Verwoed Tangodanser als meditatieve dans van overgave en verbinding. Woont en werkt op en voor Vlierhof, voor hem een plek van en voor mensen die hun volle potentie willen leven in een ondersteunende omgeving.

Profil-Boudewijn

 

Het Vlierhof-team
De Vlierhof wordt gedragen door een enthousiaste groep vrijwilligers uit binnen- en buitenland. We zien onszelf graag als een leefgemeenschap van hart-en-handen, een plek waar gevoel en gevoelens hand in hand gaan met daadkracht en creativiteit. We proberen daar een mooie balans in te vinden, Onze kernwaarden zijn: verbinding, duurzaamheid, innerlijke balans en creativiteit.
Praktisch:

Groepsgrootte: max 16 deelnemers

Locatie: Vlierhof, Kleverstrasse 115 Kleve/Keeken
Vijftien minuten vanaf brug Nijmegen, 2 km voorbij Millingen, aan de Rijn
Bereikbaar met bus 80 uit NIJMEGEN, eindhalte (je wordt afgehaald aan de bushalte)

Route: https://www.google.com/maps/dir//51.84667,6.08122/@51.84667,6.08122,10z?hl=nl

 

Midweek van 20 t/m 24 juni, overnachten, ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes, incl. programma:   
                                               

AANBIEDINGSTARIEF NAAR DRAAGKRACHT
Sliding scale – you decide depending on your financial situation. We want to offer fair prices.

NORMAALTARIEF              minima – max

-eenpersoonskamer:                       600                             € 330 -€600

-tweepersoonskamer:                    500                              € 300 – €500
-slaapzaal:                                        450                               € 260 – €450
-kamperen:                                      400                               € 240 – €400

 

Weekend van 17 t/m 19 juni combineren met de midweek van 20 t/m 24 juni

Je kunt het weekend van JV Avadhanulu en Steven de Nie combineren met de midweek Nieuw Leven tegen een aantrekkelijke korting. Zeven keer overnachten (wc en douche op de gang of camping ) , ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes, incl. programma:

AANBIEDINGSTARIEF Living a healthy and happy life weekend met midweek

– see https://www.vlierhof.org/en/agenda-2/living-a-healthy-and-happy-life-17-19-jun-3/

NORMAAL TARIEF       AANBIEDINGSTARIEF NAAR DRAAGKRACHT

minima – modaal – 2 x modaal

-eenpersoonskamer all in:        1000                          € 650-€1000
-tweepersoonskamer all in:        900                          € 600-€900
-slaapzaal all in:                            800                          € 500-€800
-kamperen all in:                          750                          € 450-€750

Vlierhof is een sociale organisatie zonder winstoogmerk. Voor wie de financiële bijdrage een probleem vormt,  kan met ons overleggen hoe op andere wijze evenwicht bekomen wordt.   Zo kan je als langdurig vrijwilliger of tijdelijk bewoner of op een andere manier bijdragend deelnemen aan onze activiteiten tegen sterk gereduceerd tarief.


Aanmelden
Heb je nog vragen dan kun je van maandag tot en met zaterdag (van 10-12 uur) telefonisch contact opnemen met Vlierhof:  telefoon: 0049 2821 970242  
Of stuur een email naar: info@vlierhof.org

Betaling:
De kosten boek je over op rekeningnummer Rabobank 1874.05.794

plaats en kamerreservering volgens volgorde betaling

IBAN: NL92RABO.0187.4057.94   BIC: RABONL2U
t.n.v. vereniging Vlierhof,  KvK 0912988

Schrijf duidelijk jouw naam en ‘nieuw leven WEEKEND, WEEK of COMBI juni 2016’  bij je overboeking.