minder haast – in balans – meer genieten – simpeler leven – andere keuzes – mildheid – meer energie

Op vrijdag 8 april gaat er in de Vlierhof , Kleverstrasse 115, Keeken (Duitsland) een Mindfulnesstraining van start.

De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur.

De bi20150417_162545-1-1 (1)jeenkomsten zijn van 9.30u tot 11.30u.

Aan het eind van de training is er nog een stille meditatieochtend.(bijeenkomst 9)

De kosten bedragen €335,- inclusief oefen cd’s/audiobestandjes en een werkboek.

Mochten de kosten een belemmering voor je zijn, dan kijken we samen of daar een oplossing voor te vinden is. Voorafgaand aan de training vindt een telefonisch kennismakingsgesprek plaats, waarbij we bespreken of mindfulness op dit moment in je leven iets kan betekenen.

De training:

We kennen allemaal tijden waarin het piekeren en tobben ons veel in beslag neemt. We kunnen ziek worden, zorgen hebben over onze kinderen, over onze relaties, over behoud van je werk, over geld. Wat gisteren nog als vanzelfsprekend leek vast te staan kan vandaag een bron van onzekerheid zijn geworden. We zijn niet aanwezig in het moment, in het nu, waardoor we veel mooie en goede momenten missen.

We  leven ons leven vaak op de automatische piloot.

Vaak hebben we dat niet in de gaten en zijn onze automatische reacties en patronen niet altijd even effectief. In de mindfulnesstraining leren we om anders met lastige situaties als stress, vermoeidheid, ongemak, onrust, pijn om te gaan.

Onderdelen van de training zijn:

  • -Begeleide aandachts en concentratieoefeningen
  • -Eenvoudige bewegingsoefeningen
  • -Oefeningen om het bewustzijn in het dagelijks leven te vergroten.
  • -Oefeningen om anders met gedachten en gevoelens om te gaan die makkelijk tot piekeren en een sombere stemming leiden. De deelnemers krijgen hiervoor oefeningen en opdrachten mee voor thuis.

Mindfulness kan helpend en ondersteunend zijn bij klachten van psychische of lichamelijke aard als:

Piekergedrag, stemmingsklachten, angstklachten, slaapproblemen, chronische pijn en burn-out verschijnselen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bij deelnemers aan de mindfulnesstraining lichamelijke en psychologische klachten verminderen, ze effectiever om leren gaan met stresssituaties, zich beter kunnen ontspannen en een hogere kwaliteit van leven ervaren.

In de gezondheidszorg groeit de belangstelling voor mindfulness, omdat uit wetenschappelijk onderzoeken is gebleken dat ook de effecten op de langere termijn positief zijn. Daarbij zijn steeds meer zorgverzekeraars bereid om een mindfulnesstraining te vergoeden. De trainer moet dan geregistreerd zijn bij de beroepsvereniging VMBN, in categorie 1. (www.vmbn.nl)

Opgave en informatie

 

José Jansen

0622609167

Geregistreerd trainer

www.sapientiamindfulness.nl