De maanden oktober en november stonden in het teken van overvloed op Vlierhof.
Allereerst een overvloed aan activiteiten en bezoekers. Van een zweethut-retreat, een yoga-retreat, tot een vrijwilligers mid-week. We zijn zo dankbaar dat we deze prachtige plek kunnen delen met gelijkgestemden en geïnteresseerden. Mensen als jij en ik, die graag met elkaar verbinden, dichter bij de natuur willen zijn, of gewoon even “Zijn”.

Samen hebben we ook op 31 oktober, Samhein – het feest van de transitie – gevierd met een speciale Ecstatic Dance, Food & Mantra Gathering. Voor onze Keltische voorouders markeerde dit het begin van een nieuw jaar. Een tijd waarin er dank werd gezegd voor de oogst en waar er ook al stil werd gestaan bij wat er straks gezaaid mag worden. Wij vonden het mooi om hier met onze Tribe ook een speciaal moment voor te nemen en het is een hele geslaagde dag geworden.

Dit oogsten bracht ons ook veel overvloed. Met de vrijwilligers midweek en ook gewoon tussendoor mochten wij veel “blijdragers” op Vlierhof verwelkomen. Die hebben ons geholpen met de tuin winterklaar te maken, allerlei klusjes en met de overheerlijke herfst-oogst uit onze Demeter Tuin.

De afgelopen weken is er heel hard in de tuin gewerkt, met deze zeer gewaardeerde “blijdragers” onder de liefdevolle begeleiding van Griet, Dieuwke en Rolf. Met veel enthousiasme zijn Dieuwke en Rolf deze week al ook al aan de slag gegaan met de planning voor het komende jaar.

Best indrukwekkend om te zien hoeveel voorbereiding, planning en aandacht gaat om zo’n heerlijke moestuin te onderhouden. Ik kan al bijna niet wachten op de lente om te zien wat voor moois er straks weer allemaal uit de grond gaat groeien. Maar eerst nog even lekker genieten van de herfst en winter hier op Vlierhof.

geschreven door Karen Wessels

Categories:

en_GBEnglish