Beste dank aan iedereen, die deelgenomen heeft! Geef ons feedback over dit Feedback Formulier, a.u.b.

Donderdag 28 december 14:30u tot maandag 1 januari 12:00u

Het symbool van de retraite van dit jaar is, zoals vorig jaar, de phoenix, een symbool van ego(dood) en verrijzenis, metamorfose en transformatie. De intentie van de retraite is om naar binnen te gaan, door het pad van het lichaam, het hart of het hoofd. Misschien door alle drie tegelijkertijd.

Het organisatorische formaat van de retraite is Open Space Technology. Dit betekent, kort gezegd, dat je deze retraite samen met ons zult co-creëren. Niet alleen de workshops, rituelen, kunstprojecten en concerten, maar ook de maaltijden en de dagelijkse Seva-klusjes. We bieden ruimte om samen een reis te maken, waarin iedereen wordt uitgenodigd om zelf het aanbod aan te creëren en te ontvangen, te faciliteren en te participeren, afhankelijk van waar je behoefte aan hebt. Elke deelnemer wordt toegewezen aan een Seva-team. Dit Seva-team wordt gevraagd om een ​​maaltijd voor de groep te koken en is verantwoordelijk voor het schoon en gezellig houden van de gemeenschappelijke ruimtes gedurende een van de dagen. We zullen zorgen voor het voorbereidende werk zoals winkelen en oogsten.

We bieden ook een mini open space voor kinderen, zodat ze op een speelse manier deel kunnen uitmaken van de reis. En we markeren de workshops voor volwassenen die ook geschikt kunnen zijn voor kinderen. We hebben al een aantal workshops in gedachten en willen de kinderen opnemen in de Seva-teams.

Wij, elk lid van de Vlierhof-gemeenschap dat betrokken is bij het organiseren van de retraite, zullen ook workshops aanbieden voor de open space. Er zijn drie tijdvakken per dag waar iedereen workshops kan aanbieden die te maken hebben met het thema van de phoenix en naar binnen gaan. Water kookt op 100 graden Celsius, niet op 99 of zelfs 99,9 graden. Zowel met de thema’s als met de open space nodigen we je wezen uit in zijn totaliteit.

Programma

We starten samen op donderdag 28 december om 14.30 uur. Je bent van harte welkom om vanaf 12:00 aan te komen en om 13:00 uur voor de start van de retraite met ons een verwarmende soep mee te eten. En als je nog wat over hebt van je kerstmaaltijden, voel je alsjeblieft van harte welkom om het mee te nemen en te delen!

Je vind het programma hier.

Als je al ideeën hebt voor sessies kun je die hier inbrengen.

Prijzen

Prijzen zijn voor kost en accommodatie. Donaties aan het organisatieteam van de Vlierhof zijn van harte welkom.

 

Vol programma

Vanaf 28 december

Vanaf 30 december
Enkele kamer 230€ 115€
Dubbele kamer 170€ 85€
4-persoons-kamer 150€ 75€
Slaapzaal 140€ 70€
Zonder accommodatie 100€ 50€

Kinderen tot 12 jaar 50%

 

Inschrijvingen

Schrijf je middels de google form hier in.

We vragen een voorschot van 50 EUR op het volgende banknummer om je plaats te garanderen.

Rekening: Vlierhof
IBAN NL92.RABO.0187.4057.94
BIC: RABONL2U

Geef ajb “Phoenix Retreat + je achternaam” aan.