Tuin en Permacultuur
Hallo ik ben Rolf,

Hoewel mijn opleiding aan de lagere tuinbouwschool weinig te maken had met het biodynamisch boeren en het ecologisch onderhouden van een tuin liggen daar mijn roost in de keuze van mijn pad.

Echter na deze vier jaar tuinbouwschool krijg ik een bijbaan in de horeca en lokte dit mij als tiener meer Zo heb ik mijn vervolg opleiding aan de hotelschool gevolgd. Ik heb in mijn werkzame leven veel mogen meemaken en hierin mooie rollen mogen meemaken.

Mijn HBO heb ik intern gevolgd in de bedrijfsgeneeskunde, waar mijn basis ligt in het werken met mensen en de combinatie van belasting en belastbaarheid. Sinds 2010 ben ik ondernemer. Eerst op de markt, later met een eigen winkel. Het ondernemerschap bevalt mij goed.

Sinds 2017 heb ik een webshop, waarmee ik goed in mijn levensonderhoud kan voorzien en daarnaast mijn eigen tijd kan indelen. Het voelt erg fijn en bevrijdend om niet meer in de rat-race te zitten, maar puur te doen wat ik leuk vind, mensen blij te maken met mijn producten en verdere de tijd voor mezelf te hebben.

Op de Vlierhof mag ik genieten van het groen en alles wat groeit en bloeit en houdt mij bezig met de hoofdlijnen in de tuin en het begeleiden van vrijwilligers. Hierin komen veel dingen samen uit mijn loopbaan.
* Horeca – sfeer, goed gevoel en organisatie
* Bedrijfsgeneeskunde – belasting en belastbaarheid
* Commercieel – het vermarkten van onze productie

Naast mijn loopbaan ben ik vanaf 2004 actief in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik begeleid zelf een mooie mannengroep in Den Haag en assisteer regelmatig bij retraits of dagworkshops.

Op Vlierhof voel ik me als een vis in het water, onze plek geeft me beding en voelde na één maand wonen en arbeid al echt als thuis. Ik vind het heerlijk en kijk met genoegen terug op ons eerste weekend wat wij met met de (tuin) vrijwilligers hebben gehad. Hierin kan ik echt mijn potentie voelen en leven.

We hebben z’n fijn en verbonden weekend gekregen. Mooie dagopeningen, heerlijke meditaties, ’s avonds rond het vuur, dansen, mediteren, yoga en oh ja…. we hebben in verbondenheid heel veel werk verricht. Ohhh Vlierhof je proeft en smaakt naar meer.

Mitakuye Oyasin

Rolf van Hoorn
nl_NLDutch