Vlierhof Intensive

In thematische midweken willen we de bezoekers een verblijf aanbieden waar men kan leren, kan zoeken naar oplossingen voor levensvragen, elkaars ervaringen kan delen over onderwerpen als ziekte, scheiding, dood, vrouw- zijn en man-zijn.
Een groep die vanuit een eigen vraag of onderwerp wil werken aan verbinding is van harte welkom. We denken bijvoorbeeld aan inclusiegroepen. Per onderwerp is er een passend programma. We werken als team samen om diverse vaardigheden aan te bieden. Ook mensen uit de community kunnen activiteiten aanbieden als het lopen van het labyrinth, meditatie, yoga, tuinactiviteiten. De overall-leiding ligt steeds bij een van ons huidige team Joost, Nellie of Cora. 

Praktische informatie

De intensives vinden plaats in een midweek van zondagavond tot donderdag- of vrijdagmiddag. De all in prijs bevat voornamelijk de logeerplek, maaltijden en sauna of kampvuur. —-Van een 1 persoonskamer voor € 500, een gedeelde kamer € 450 tot camping € 350—- (Reductie mogelijk voor minima). De opzet en organisatie is in handen van ervaren en gekwalificeerde Vlierhof Community leden.
De intensives worden herhaald en je kunt je dus inschrijven voor latere, nog nader te bepalen, data. Breekweek is doorlopend.  
Meld je aan via info@vlierhof.org of geef je telefoonnummer en we bellen je.


Programma

Retraiteweek

o.l.v. Nellie van den Berg (levenscoach en mantrazingen). 30 september – 3 oktober. Minimum 4 participants. 

Loopt je leven niet meer zoals jij dat wilt; wil je een andere kant op met werk, wonen of relatie maar weet je niet welke; ben je gestresst en toe aan een time out; dan is een retraite week op De Vlierhof misschien iets voor jou!

De Vlierhof met z’n mooie tuinen is een prachtige plek om tot rust te komen en afstand te nemen van je dagelijkse leven. In deze week is er een programma met meditatie, yoga, mantra zingen, sauna, persoonlijke begeleiding en het meditatief werken op De Vlierhof. Daarnaast is er ook stilte-tijd en vrije tijd om alles te laten bezinken. Deze combinatie van plek en programma geeft je de mogelijkheid om dichter bij jezelf te komen en meer inzicht en duidelijkheid te krijgen over jouw leven. Na afloop zul je meer rust voelen en inspiratie om nieuwe stappen te zetten. Het precieze programma van deze week volgt per mail zodra je je hebt aangemeld. 

Deze retraiteweek wordt gegeven door Nellie van den Berg. Haar kwaliteit is om mensen te laten thuiskomen bij zichzelf. Meer informatie www.viaamoris.nl.

Desgewenst kan deze retraite verlengd worden met een rustig weekend (indien mogelijk i.v.m. bezetting kamers) en met een programma van maandag tot donderdag 10 oktober. De prijs hiervoor is in overleg vast te stellen.

Meld je aan via info@vlierhof.org

 

Breekweek

o.l.v. drs. Cora den Oudsten (Andragoog). Doorlopend. Geen minimumaantal. Individueel traject of deels in een groep (-je) Geen kinderen. Geen  psychische problematiek. Start vanaf 1 oktober. 

Kleine crisis? Doodlopende weg? Punt erachter? Breek met het oude. Je Personal Makeover begint hier!

Vastzitten in een maalstroom van gebeurtenissen waar je zelf even niet uitkomt? Een gewenste verandering die vraagt om keuzes. Maak die keuzes samen met ons. Een plek om te delen, een plek om te denken en dromen. Een Personal Makeover -plan zorgt voor een doorbraak. En met een vervolg! We laten elkaar niet gaan. Via skype, via een terugkomweek als je dat wilt.

Meld je aan via info@vlierhof.org

 

Amygdala training….

Stap naar een ander leven
 

o.l.v. Joost van den Berg (trainer).
21 – 24 oktober. Minimaal 4 deelnemers. Partners zeer welkom!

Oververmoeid? Geen herstel na inspanning? Gevoel dat je harde schijf vol is? Kom dan naar de Amygdala Retraining Program op de Vlierhof!

Herstel is mogelijk voor mensen met fysieke- en emotionele klachten als ME/CVS, fibromyalgie, energiegebrek, stress, perfectionisme, burnout, laag zelfbeeld, angsten, faalangst, prikkelbaar darmsyndroom, chronische pijn, hoge bloeddruk en slaapproblemen. Onbewuste chronische stress houdt vermoeidheid en tal van andere klachten in stand. Joost van den Berg, eigenaar en trainer van Quantum Personal heeft de training ontwikkeld om deze vicieuze cirkel te doorbreken is. Om gezondheid terug te krijgen, dient deze chronische stressrespons gestopt te worden. Dit lukt helaas niet via je bewuste brein: positief denken, wilskracht of hard je best doen blijkt niet voldoende om verandering te bewerkstelligen. In de training leer je rechtstreekse signalen te sturen naar het onbewuste brein, waardoor de chronische stressrespons wel gestopt wordt.

De Amygdala retraining program biedt de sleutel waarmee de ervaring van geluk, welzijn en gezondheid optimaal kan worden aangewend door de chronische stressrespons te stoppen.

Daarnaast is er volop tijd voor jezelf om de Vlierhof volop te beleven. De training is een perfecte mix van uitleg, de tools zelf toepassen, dansen in vrijheid, sauna, kampvuur, bewegen met aandacht, natuurbeleving en persoonlijke sessies.

 

Meld je aan via info@vlierhof.org