Vrijwilligers zijn een hele belangrijke pijler voor onze vereniging & eco-community. Vlierhof is altijd volop in beweging en kan heel goed extra handjes gebruiken! Zo kun je meewerken aan allerlei taken en/of klussen. Zoals tuinieren in onze heerlijke moestuin of boomgaard, hout hakken/zagen, lekker klussen, opruimen of koken, of meedenken/bouwen aan mooie projecten. 

Tijdens het meewerken maak je kennis met onze prachtige plek en de bewoners. Je ervaart persoonlijk het samenleven en werken in een community. Naast de klussen die we voor Vlierhof oppakken, is er ook volop ruimte om van de plek te genieten. We zorgen er ook voor dat we regelmatig met elkaar verbinden.

We hebben meerdere mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij Vlierhof: 

  • Enkele dagen met de vrijwilligersdagen, of op structurele basis
  • Langere periodes (minimaal 2 weken, of een heel seizoen)

Aanmelden Vrijwilligersdagen

Wil je een paar dagen op Vlierhof verblijven om te vrijwilligen, kom dan eens naar onze specifieke vrijwilligersdagen. In het voorjaar en najaar organiseren we deze meestal 1 per maand. We hebben dan vaak specifieke grotere projecten of meerdaagse klussen. Tijdens deze dagen kun je Vlierhof leren kennen, verbinden met fijne mensen, en ook een mooie bijdrage leveren aan deze toffe plek.

De zomer en lente zijn mooie maanden waar er veel op Vlierhof is te doen. En waar je ook veel van Vlierhof kunt genieten. We hebben een mooi klusweekend in gedachten met werk in de tuin en allerhande klussen in en om de boerderijgebouwen. Mogelijkheden te over dus. Als het lekker weer is zijn we in ieder geval lekker buiten aan de slag.

En ook voor de gezelligheid & verbinding nemen we de ruimte, met fijne koffie/thee pauzes, heerlijk biologisch eten en mooie verbinden momenten als een kampvuur, muziek, dans en sauna.

Heb je interesse in deelname?
Kijk in onze agenda voor de nieuwe data voor deze Vrijwilligersdagen. Je kun je daar ook aanmelden via de link naar Hipsy.

Aanmelden Langere Periodes

Wil je buiten de vrijwilligersdagen voor een langere periode naar Vlierhof komen? Dat kan zeker! We hebben 3 opties
1. Meewerkdagen: op structurele basis 1 of meerdere meewerkdagen / vaste dagen 
2. Een uitwisseling van 2 weken. (minimaal verblijf) 
2. Of meerdere maanden als seizoensvrijwilliger (in de periode van maart t/m oktober)

Meewerkdagen: structurele basis / op vaste dagen 
Woon je in de buurt? Dan kan je eventueel op structurele basis op vaste dagen mee komen helpen. Woensdags en vrijdags zijn bijvoorbeeld onze vaste tuindagen. Een meewerkdag bevat ongeveer 5-6 uur aan werk. Je kan dan kosteloos mee-eten met de community.

2 weekse uitwisseling – verblijf & eten versus inzet

Bij een uitwisseling van twee weken zijn eten & overnachting inbegrepen (je slaapt of in onze 4 persoons dormitory/slaapzaal of in jouw eigen camper/tent). Aan klustijd hebben we als richtlijn en kleine 5 uur per dag, of 25 uur per week. Er is veel ruimte of jouw uren en dagen in te delen.

Wil je liever een prive kamer? Dat kan obv een kleine vergoeding van 10 euro per dag. Dit is inclusief de maaltijden (LET OP: indien beschikbaar). 

Seizoensvrijwilligers 
Bij een langer verblijf (als seizoensvrijwilliger/meerdere maanden) gelden andere voorwaarden. Neem contact op via onderstaand form voor meer info. NOTE: DE SEIZOENSVRIJWILLIGERS PLEKKEN ZIJN BIJNA VOL VOOR 2024

Lijkt 1 van deze opties jouw interessant? 

Meldt je aan en informeer naar de mogelijkheden via onderstaand formulier: 


Aanmeld Formulier Vrijwilligers