Wij proberen zo veel mogelijk groenten zelf te kweken om gezond, lokaal en seizoens-gericht te kunnen eten. Hierin zijn we nog niet volledig zelfvoorzienend, maar we leren en groeien elk jaar een beetje meer.

Het vraagt natuurlijk ook wel wat aandacht. Niet alleen in de tuin, ook in de keuken. Door meer vooruit te plannen en gebruiken wat er op dat moment is, kunnen we hier heel creatief mee omgaan.

Zo bestrijden we voedselverspilling. En door te koken met seizoensproducten krijg je de precies de mineralen en vitaminen binnen, om per seizoen gezond te blijven.

Onze tuin bevat niet alleen de groentetuin. Er is natuurlijk veel meer. Wij hebben nieuwe water tonnen geplaatst. Zo worden we minder afhankelijk van kraanwater en het is ook beter voor de planten om regenwater te krijgen, waar geen chloor of toevoegingen in zitten.

Om onze ecosysteem nog gezonder en sterker te maken gaan we dit jaar ook meer bloemen zaaien. Niet alleen voor ons eigen genot en plezier maar ook voor de bijen & insecten. Zij hebben het hard nodig, want ze hebben het zwaar met alle aangelegde tuinen en mono-cultuur landbouw. Hoe meer mensen dit doen hoe beter voor ze. Jij kunt hier thuis ook aan meehelpen. Wij delen graag inheemse zaadjes mocht je een keer langs willen komen.

Iedere dag wordt het groener in de tuin. We zien en horen steeds meer insecten en dieren. Kom je ook snel weer een keertje langs om het te bewonderen? Je bent van harte welkom!