Van woensdag 16 december tot 31 januari geldt in Duitsland een harde lockdown, vergelijkbaar met die in Nederland. Sinds 2 november zijn alle toeristische activiteiten in heel Duitsland verboden. Alleen zakenreizen zijn toegestaan. 

Reizigers uit Nederland dienen bij binnenkomst in Duitsland een negatieve coronatest te tonen. Deze mag niet ouder zijn dan 48 uur en moet voorzien zijn van een doktersattest in het Engels of Duits.

Voor een test ter plaatse kunt u kijken op de website van het Duitse gesundheidsambt.

In de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen zijn grensbewoners en andere bezoekers uit Nederland toegestaan. Er gelden bepaalde voorwaarden. Een kort bezoek voor bijvoorbeeld boodschappen of tanken is toegestaan. 

De ‘kleine grensverkeer regeling’ houdt in dat personen die korter dan 24 uur in de deelstaat Noordrijn-Westfalen of Nedersaksen blijven, uitgezonderd zijn van de test-en quarantaineverplichting. Deze personen hoeven geen negatieve coronatest te overleggen bij het inreizen en er is geen meldplicht. Deze meldplicht is er wel voor grenspendelaars die dagelijks de grens over gaan. Zij moeten zich één keer melden bij het plaatselijke Gesundheidsamt.

Events en overnachting

Alle events tot en met 10 januari zijn gecanceled en/of worden in overleg naar het voorjaar verplaatst. (winter retreat, vrouwencircles, kambo sessies e.d.). De mensen die zich hebben ingeschreven zijn vorige week persoonlijk per mail en/of telefonisch ingelicht.

Kamperen of overnachten in de B&B is helaas ook niet mogelijk tot 31 januari.

Vlierhof

Deze maatregelen hebben impact op een bezoek aan Vlierhof. In afwachting van meer informatie houden we ons aan de nu gestelde regels.

Noodzakelijke bezoeken worden tot het toegestane minimum beperkt en dat houdt voor nu in dat alleen een beperkt aantal verenigingsleden overdag aanwezig kunnen zijn. Vrijwilligers mogen we hierdoor helaas niet meer ontvangen tot 31 januari of nadere berichtgeving.

Wil je daar meer informatie over neem dan even contact met ons op. We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Categories:

Tags:

Comments are closed