Onlangs hebben we een 3 dagen hulp gekregen, in en rond de tuin. Dit om ons te helpen, bij dit geweldig nieuw avontuur. En ook anderen te laten proeven van het fijne buitenleven en het community leven.

Niet alleen praktisch heel erg welkom, ook op diepere lagen ontstond er waardevolle verbinding, gezelligheid en een mooie kruisbestuiving aan enthousiasme en inspiratie.

Samen spontaan mantra’s zingen, op onze knieën, met onze handen in de aarde, voelde heerlijk oer.Van uien telen, tot knoflookruggen beschermen tegen hanenpoten (letterlijk), tot spontaan nog tussendoor even een paar liter, overheerlijke appelmoes maken, tot een complete tunnel oogsten en leegtrekken, klaar voor het laatste zaaiwerk. Zaaien nu nog??? Jaaaah nu nog.

Waarbij voorheen een zaaikalender, dogmatisch gevolgd werd, voelt het goed om te luisteren naar de natuur en diens signalen zelf. Het weer is nog zacht, de ganzen trekken nu pas naar het zuiden. Weg dus met al de boeken en statische feitjes, laat maar dynamisch en organisch stromen en ruimte voor experiment, intuïtie en het ontwikkelen van een dieper natuurgevoel. Dankbaar voor alle hulp en het verbindende co-creëren.

Categories: