We bouwen rustig verder op Vlierhof en proberen onze aandacht te houden bij dat wat ons energie geeft, namelijk deze plek laten groeien en bloeien. Dit is een prachtige tijd waarin er van alles de grond uit springt, bloemen, bomen en struiken die in bloei staan, de vogeltjes die opgewekt fluiten. De bloesem laat zich zien, onze eerste bloesem sinds we in september hier zijn gekomen.

Er is hier ook zo veel leven. De vlinders, hommels, bijen en wespen zoemen vrolijk rond. Er zijn enkele nesten van ooievaars in de buurt en we zie ze af en aan vliegen, ijverig hun nest opbouwen. En vandeweek zagen we twee enorme hazen voorbijrazen. Een mooie voorbode van een prachtige lente. In de siertuin ontstaat een leuke beeldentuin, van engelen tot kabouter. Het beeld van de man is ook zichtbaar geworden, daar waar het beeld zich eerst nog verschool achter een bosje staat hij nu lekker in de zon. Ook het vrouwenbeeld krijgt nog een plek. Man en vrouw. Samen leuke dingen doen. Daar zijn we toch voor hier:-)

Er is een volk bijen aangekomen en er volgt ook een imker opleiding. Dan kunnen we straks onze eigen Vlierhof honing eten. Ook hebben we de oude zweethut (vrijdag voor de laatste keer gebruikt, dank je wel) vervangen door een nieuwe en we bouwen ook nog een kleinere variant. We snoeien de struiken en maken een ril van het snoeiafval (wat dus geen afval is). We zijn nog op zoek naar iemand die het labyrint wil hoeden. Deze plek met van allerlei kruiden en andere eetbare plantjes wil graag weer aandacht krijgen.

De dojo begint vorm te krijgen zodat we ook lekker kunnen stoeien, rollen en bewegen op de matten. Lichaamsbeweging hoort helemaal bij onze visie. De kippen zijn blij met de bamboe en leggen lekkere eitjes. De kas begint heerlijk groen te worden met van allerlei plantjes die we kunnen opeten. Nu al genieten we van de groene salades. De tunnel staat vol met winterpostelijn wat heerlijk is in de salade.

We hebben een nieuwe buitentafel gemaakt van oude poten die hier nog stonden. Verder zijn we alweer opgeschoten met de kamers in de boerderij, deze zijn nu gepimpt zodat we er ook gasten kunnen ontvangen als het weer kan. Ja ons verlangen is dat het snel weer meer open kan gaan om de plek te kunnen delen, en ondertussen blijven we hier samen ons ding doen. Vlierhof brengt nu al veel moois en dat maakt me blij. Mooie plek, tof team.

En we genieten hier ook van de mooiste zonsondergangen. Welkom zon ook, maak het maar lekker warm want daar zijn we wel aan toe. Zonnekracht.

Categories:

nl_NLDutch