‘We hebben een grote stap gemaakt op Vlierhof’. Toen we hier in 2020 startte aan het weer opbouwen van deze plek wisten we dat we in 2023 nog een restbedrag aan hypotheek moesten betalen aan de bank en gisteren hebben we dan gedaan. Vlierhof is vrij van de bank en dat voelt heel goed en kloppend, ook voor de plannen die we hebben met de plek.

Het was een groot bedrag. Het meeste geld komt vanuit de community zelf en daarnaast zijn er hele fijne mensen die ons hebben geholpen om het helemaal af te kunnen lossen. Er is zoveel liefde, steun en hulp aanwezig om deze plek te laten voortbestaan nog vele generaties lang.

Er glijdt letterlijk een ‘claim’ van de plek af want nu is Vlierhof helemaal van de vereniging en kan niemand er meer aanspraak op maken. Dat is ook wat we wilde realiseren toen we hier kwamen, en dat is nu gelukt. Ook voor de community is dit een ‘opluchting’. Dit heeft de plek nodig om nog verder te groeien en dat gaan we ook doen. De plek wil en wij willen.

Ook hebben we Channing bedankt voor alles wat hij voor Vlierhof heeft gedaan. Hij woont hier al 13/14 jaar en het is een fantastische gast. Hij heeft al veel mensen/groepen zien komen en gaan, en we hebben deze stap samen met hem gemaakt. We hebben een mooi bord voor hem laten maken zodat hij hier een plek heeft.

In de avond hebben we een groot vuur gemaakt waarin we allemaal onze intenties/wensen voor Vlierhof hebben gestopt, en toen hebben we het aangestoken. Het was een gave transformerende energie. Je voelt gewoon dat zich iets opent door de stap die we hebben gemaakt.

Wat de dag extra mooi maakt is dat we midden in een vrijwilliger week zitten en dat we dit dus samen hebben gevierd met de vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kan vlierhof niet bestaan want dit is de manier zoals de plek kan groeien en bloeien. Zoveel mooie mensen/handen/harten die bijdragen om samen iets moois te creëren. Het was een prachtige dag.

Vlierhof is vrij en we kunnen verder met de plek nog stabieler/mooier maken op van allerlei manieren, maar deze stap is gezet en we zijn er allemaal heel erg blij mee. We hebben nog genoeg te doen maar eerst gaan we hier nog maximaal van genieten.

Categories: