De lente is voor veel Vlierhoffers het favoriete seizoen. Meer zon, heerlijke lentekriebels, prachtige bloesems en bloemen, de blaadjes aan de bomen die weer mooi groen worden en de vogels & insecten die voor veel leven in de tuin zorgen. Ook is het een stuk levendiger met alle prachtige vrijwilligers en retreat gasten, die ons ondersteunen & bezoeken.

Levendigheid in groen & mensen

Sinds de laatste nieuwsbrief hebben wij alweer twee vrijwilligers weken gefaciliteerd en er is veel gedaan. In de tuin zijn diverse bedden op orde gemaakt met wieden, compost en mulch. De eerste tuinbonen en erwten plantjes zijn buiten geplant, de wortels en uien zijn gezaaid en de aardappels gaan er binnenkort in. Het voorzaaien in de kas gaat ook vrolijk verder. En we hebben een vijvertje in de bedden gemaakt de insecten en bijen.

Onze vijver krijgt een heuze make-over met een waterval en het project begint nu echt vorm te krijgen. Met vereende krachten hebben meerdere vrijwilligers de bakken verder aangelegd en het vijver-doek en zeil gelegd.

Team in bloei
We hebben het samen heel fijn op Vlierhof. De meesten bewoners/teamleden wonen er nu al een tijdje en als team raken steeds meer op elkaar ingespeeld en dat is fijn. We doen het samen en er is niemand die de baas. We leren samen te kijken naar het grotere geheel en naar wat de plek nodig heeft, ipv naar persoonlijke voorkeuren of belangen. Dat vraagt vertrouwen in elkaar en in elkaars expertise. Het vraagt ook om moed en eerlijkheid in communicatie.

Het is mooi om te zien en te voelen hoe dat zich stapje voor stapje verder ontwikkelt en groeit. We blijven ook doorgroeien in aantallen. Hierbij stellen wij jullie ook voor aan Kim Rombouts.

Onze agenda heeft ook lente kriebels
Kim en Karlijn gaan hun eerste event organiseren hier op de Vlierhof! Van dinsdag 27 juni tot zondag 2 juli organiseren zij een co-creatieve community week voor 20´ers en 30´ers. Een week waarin verbinding met jongeren centraal staat en waar de leden van de community ook een rol in krijgen. Zij werken samen op de Vlierhof als hoeders van de tuin en maken nu de stap samen hun eerste event neer te zetten.

De Vlierhof agenda staat verder ook rijkelijk in bloei. Er staan weer een hoop mooie en interessante events op de planning. Meer daarover vind je op deze pagina: agenda

Categories: