Op Vlierhof houdt ik me als penningmeester bezig met de boekhouding en ondersteun ik met de strategie en marketing. Daarnaast help ik met allerlei klusje om en rond de tuin.

Vandaag scheen het zonnetje en de temperatuur was heerlijk. Een perfecte dag om samen de tuin en kipjes te verzorgen. De hokken zijn weer fijn schoon gemaakt en de kippen en hanen voorzien van vers hooi en water. Ze leggen al weer aardig door en het is soms zoeken naar de juiste legplekjes. Vandaag was het bingo met maar liefst 10 kakelverse eieren. De dames waren al kakelend aan het leggen toen we met het hok bezig waren.

Samen alles mooi maken

Het paadje naar mijn Pipo wagen heb ik ook vandaag voorzien van verse houtsnippers. Dat stond de kippen wel aan. De hele dag waren ze druk aan het rondscharrelen. Met hun poten schoven ze snippers weg, om daarna snel te kijken of er iets lekkers tussen kroop. Een dikke vette worm of smakelijke zaadjes. Het paadje werd er wel iets minder mooi van, maar dat mocht de pret voor de kippies niet drukken.

Samen hebben we het terras ook een flinke schoonmaakbeurt gegeven. Modder wegspoelen, vegen en hier en daar wat begroeiing tussen de tegels weg. Fijn als alles er weer een beetje netjes uitziet. Na al dat klussen was het tijd voor koffie. Heerlijk in het zonnetje genieten van het uitzicht.

Wat een weelde om zo te kunnen en mogen leven. Dit gun ik iedereen. We hebben veel meer van dit soort mooie community plekken nodig. Dicht bij de natuur, in contact met wat echt is. Dat is graag iets waar wij ons voor willen inzetten.

Veel Liefs – Karen

en_GBEnglish